perjantai 18. kesäkuuta 2010

mums, muffareita



Harrastan aina näitä leipomiskokeiluja, nyt kokeilin tehdä raparperimuffinsseja. Hyvältä maistuvat ja vaniljajätskin kanssa olisivat varmaan liki täydellinen kaksikko :) Mitään suoranaisia ohjeita en osaa antaa, kun en koskaan mittaile aineksia:


noin 150g voita/margariinia
1,5-2 dl sokeria
pari kananmunaa
noin 1dl maitoa
ehkä 4dl vehnäjauhoja
reilusti vanilliinisokeria
sopivasti kardemummaa
pari tl leivinjauhetta

Vaahdota margariini ja sokeri, lisää munat yksitellen ja sekoita joukkoon loput ainekset. Täytteeksi kattilassa sokerin ja kanelin kera kiehautettua raparperia. Vuokiin pohjalle ja päälle taikinaa, väliin raparperimössö. 200 astetta ja 15-20 minuuttia.

1 kommentti:

  1. Nami, tälle makean persolle kelpais, mutta kun ei ole raparperia :(
    Sitä kasvoi siellä meijän porukoitten vanhan talon pihalla, söin usein ihan sellaisenaankin.
    Muutenkin tykkään kaikista raparperi jutuista :)

    VastaaPoista