keskiviikko 25. elokuuta 2010

Askartelua arkipuuhien lomassa



Innolla olen odottanut lastenjuhlien järjestelyä ja pian koittaa 1-vuotissynttäreiden aika. Me askarreltiin Hillan kanssa yhdessä kutsukortteja, jotka pian putkahtelevat postilaatikoihin. Hilla hoiti oman osuuden puolukoilla taiteillen (ja paljon niitä syöden) ja lisäksi yhdessä kortissa on Hillan oma "nimmari".
















Ja jottei homma menisi pelkästään puolukoiksi niin äidin täytyi saada mustikkamaitoa ;)
















Huomenna menen opiskelemaan marsipaanikukkien tekoa, jotta saadaan hieno kakku juhliin. Siis jos se kukkien teko vaan sujuu :)

perjantai 20. elokuuta 2010

Mökkeilyä




Vietimme viikon Keski-Suomessa mökillä. Teimme ostosretkiä, söimme hyvin, uimme ja ennen kaikkea nautimme kesästä ja hyvästä seurasta. Loppuajasta alkoi tulla jo syksyntuntua, mutta täällä kotona sitä ei vielä ole.

















































Mökin kaapeista löytyi muutamia aarteita. Näille vanhoille lakanoille ja verhoille on jo suunnitteilla uusiokäyttöä. Alkaa vaan olla näitä suunnitelmia nii-in paljon, että saas nähdä koska ne kaikki toteutuvat. Tämä kuukausi on mennyt lähinnä reissatessa ja ideat ovat saaneet hyvin hautua.




maanantai 9. elokuuta 2010

Satupuu alkaa kasvaa




En yleensä tykkää, että kukaan näkee keskeneräisiä töitäni, mutta nyt teen poikkeuksen. Hillan huoneeseen tulee siis satupuuseinämaalaus. Puunrunko on viimeistelyä vaille valmis ja puu jää hetkeksi odottelemaan asukkejaan.

Piirsin puun päästäni suoraan seinälle lyijykynällä ja teippasin rajat kuviointimaalaukseen tarkoitetulla teipillä. Telaamisen helpottamiseksi lisäilin vielä maalarinteippiä. Puun maalasin Tikkurilan Taika kuultomaalilla. Nyt siis viimeistely ja pari pikku korjausta ja asukkaita voi alkaa ilmestyä. Muutamia perhosen pohjustuksia tein samalla maalilla. Myös peilinkehykset saivat maalia pintaansa.








Pieniä askareita

Tein Hillan huoneeseen lampunvarjostimen Hollannista tilaamastani kankaasta. Varjostin on siis tehty ihan vaan ompelemalla "sukka" kankaisen lampunvarjostimen päälle ja liimaamalla se paikalleen. Alalaitaan laitoin vinonauhan niin, että ulkopuoli on ommeltu kankaaseen kiinni.







































Ostin Ikean poistomyynnistä korisängyn koirille. Maalasin sen spraymaalilla ruskeaksi ja tein kaapinpohjalla olleesta karvakankaasta siihen pehmusteen. Täytteeksi laitoin vanhan tyynyn sisukset. Kyllä tässä kelpaa ikääntyvän beaglen viettää syysiltoja takkatulen loimussa.



























Tänään saattaa vielä olla luvassa esimakua Hillan huoneen koristemaalauksesta...

tiistai 3. elokuuta 2010

Ruotsin terveisiä

Vietimme viikon Ruotsissa, lähinnä Veidec festivalin nitron ja palaneen kumin tuoksuissa. Kelit olivat vaihtelevia ja sateiden vuoksi kisat keskeytyivät useasti. Onneksi oltiin omalla autolla liikenteessä, niin pääsi välillä pois varikolta...lähinnä shoppailemaan :)

Matkalla Mantorp Parkiin kävimme Kolmårdenissa ihmetelemässä eläimiä.








































































Yhtenä sateisena päivänä suunnattiin Söderköpingiin. Syy sinne menoon oli lähinnä Jofotex Tyger- kangaskauppa, josta tarttui mukaan muutama kangas. Paikka oli muutenkin ihana pienine kauppoineen ja vanhoine puutaloineen.









Ruskean-/vihreänsävyisestä vakosametista ajattelin tahdä Hillalle syystakin, ehkä ruskea vakosametti sille kaveriksi. Tuosta toisesta sametista en ole vielä ideoinut mitään. Liskoista ideoin kassia ja ruskeasta kukkakankaasta ja keltaisesta pilkkukankaasta suunnittelin Hillalle mekkoa.

Posti oli tuonut ihania kaavoja täynnä olevia lehtiä. Kovasti tekisi mieli aloittaa ompelu, mutta ensin on monta muuta asiaa tehtävänä...