maanantai 28. kesäkuuta 2010

Juhannustaikaa ja yksi mekko



Hieman ovat olleet nämä projektit jäissä, kun on ollut häähumua ja juhannushuumaa. Vielä tämä viikko menee ystävän häiden parissa ja jospa sitten pääsisi touhuamaan kotonakin. Juhannusta vietettiin perinteisesti isolla ystäväporukalla mökillä.






Juhannuksen alla ompelin kummitytölle 1-vuotismekon. Tykkään kovasti yhdistellä kankaita, jotka ovat tavallaan ristiriitaisia. Niin saa eloa ja ilmettä. Mekon kaavan piirtelin yhden Hillalle ostetun mekon mukaan. Tietenkin hieman muunnellen.

perjantai 18. kesäkuuta 2010

mums, muffareita



Harrastan aina näitä leipomiskokeiluja, nyt kokeilin tehdä raparperimuffinsseja. Hyvältä maistuvat ja vaniljajätskin kanssa olisivat varmaan liki täydellinen kaksikko :) Mitään suoranaisia ohjeita en osaa antaa, kun en koskaan mittaile aineksia:


noin 150g voita/margariinia
1,5-2 dl sokeria
pari kananmunaa
noin 1dl maitoa
ehkä 4dl vehnäjauhoja
reilusti vanilliinisokeria
sopivasti kardemummaa
pari tl leivinjauhetta

Vaahdota margariini ja sokeri, lisää munat yksitellen ja sekoita joukkoon loput ainekset. Täytteeksi kattilassa sokerin ja kanelin kera kiehautettua raparperia. Vuokiin pohjalle ja päälle taikinaa, väliin raparperimössö. 200 astetta ja 15-20 minuuttia.

Kesäsalaatti



Tein tänään maukasta pottusalaattia, tämä on hieman muokattu versio erään ystävän salaatista.

keitettyjä uusia pottuja
kesäsipuleita varsineen
vihreitä tölkkipapuja
tonnikalaa öljyssä
feta-juustoa

torstai 17. kesäkuuta 2010

Hollantilaista ihanuutta


Tilasin jonkin aikaa sitten tulppaanien ja puukenkien maasta ihania kankaita Hillan huoneen sisustamista varten. Tarkoitus on tehdä noista kankaista lampunvarjostin (joka on jo lähes valmis), verhot ja koristetyynyjä. Ja ensimmäisenä kuitenkin valmistui tilkkupäiväpeitto pinnasänkyyn. Ehkä hieman lipsahti suuruudenhulluuden puolelle tehdä nurjalle puolelle maatuska-tikkaukset :)




maanantai 14. kesäkuuta 2010

Uskollinen ystävä


Uskollinen ystäväni, anopin ikivanha Husqvarna. Hyvin ollaan juttuun tultu, mitä nyt joskus kiukuspäissään on tämä taistelutoverini lyönyt langat suttuun. Haaveena on joskus saada upouusi ompelukone, jotta tämä ystäväni voi siirtyä eläkepäiville takaisin anopin huomaan.

sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Yön askareita



Yön pimeinä tunteina, lapsen nukkuessa ja isännän ollessa maailmalla, puksutti ikivanha ompelukone. Tuloksena syntyi Marimekon kankaista muutama koristetyyny makuuhuoneeseen ja uusi verho keittiöön.

Blogin tarkoitus

Pidin joskus blogia koirastamme Nolasta, mutta taloprojektin myötä sen pito jäi. Nyt ajattelin, että voisin tänne kirjoitella kaikista askareista ja tapahtumista liittyen nimenomaan kotiimme Käpälämäkeen. Aika näyttää kuinka tässä käy...